За нас

zanas

Това е една история за вярата. Вярата, която всяка година побеждава страха да създадеш нов вкус и кара хиляди хора от четирите края на света да пътешестват във света на Queen’s Winery House , в търсене на невероятната емоция, побрана в стъклена чаша. Вярата, че някъде там, в малка България, двама мечтатели могат да създадат нова мода във винопроизводството и да оставят ценителите без думи…
Балчик е едно от най магнетичните места на Българското Черноморие. Неповторимото усещане на този магически къс земя, дар от Бога, се дължи на уникалната смесица от различни архитектурни стилове, религии, история, мистицизъм, природа, романтика и спомени за забележителни човешки истории на предишни обитатели.

Всяка идея започва с мечта. Когато мечтата намери своя дом, тя става реалност. Можете ли да отгатнете каква експлозия от вкусове се получава от съчетанието на четири необикновени съставки: преклонението пред новаторството,упорит труд, местен тероар, и страстта към виното…? Сега си представете, че към това съчетание прибавите катализатор във формата на послание: „Не се страхувай да бъдеш уникален!“

Queen’s Winery House започна своята история през 2005 година, за да задоволи страстта към виното. Бутилките със този знак създават приятелства, карат хората да се усмихват и да мечтаят.

Питате се какво превръща Queen’s Winery House в толкова специална емоция за всички и защо нямат търпение да я почувстват отново? Отговорът се съдържа в едно кратко обяснение – необятен вкус – толкова различен. Всеки мечтае да попадне в света на тези шедьоври. Там можете да опитате вина и високо алкохолни напитки, като някои от тях нямат аналог: плодово вино от диня, винени аперитиви с мед, с бадеми, с българска роза, аперитив за шоколад със сини сливи, снежно вино, дижестив от пъпеш, десертно вино с опушен послевкус, ракия от тиква , сироп от смокини, сироп от роза , отлежало бренди, вино от стафидирано грозде от късен гроздобер, плодово вино от замръзнали ябълки, пикантно вино за дивеч,плодово вино от арония.

В изложбената зала е подредена и колекцията ни „Уникати“ – енотечни вина, ракии, брендита и ликьори на български производители. Особено се гордеем с експонатите си от 1878 година, с мавруд от 1945 и 1965 година, гъмза реколта 1894 и 1909 ,бренди, шертрьоз и коняк и мастика отлежавали повече от 80 години. Посетете ни и ще ви разкажем тяхната история.

Ако след моя разказ, ти, читателю на тези редове, си се заинтригувал и усещаш трепетно вълнение на великите откриватели, чувствай се поканен да посетиш този специален свят. Тук те очакват удивителни преживявания, които да споделиш с любимите си хора,но при едно условие – предай нататък и си обещай, че след края на бутилката ще сбъднеш най-невероятната си мечта!

Нашите бутикови вина и лимитирани серии високоалкохолни напитки можете да поръчате онлайн или да дегустирате и закупите на място. Няма да ги откриете в търговската мрежа.

Запишете се за безплатна дегустация.