Производство

proizvodstvo

Лозов масив , производство и рецепти

“От самото си създаване Queen’s Winery House не беше просто бизнес , а философия и стремеж за съвършенство. Така, че нашето лозе не беше достатъчно да бъде някъде там,за нас най-важното беше да бъде споделено с тези,които инвестираха в нашата мечта купувайки и подарявайки нашият труд.”

Убедени в уникалността на местния тероар, засадихме лозе със сортовете „Пино Ноар“ и „Сира“ близо до град Балчик по главният туристически маршрут за региона преди с.Царичино. Грижим се за него с любов и всеотдайност и една от радостите на деня ни е посещението в този свят на спокойствие и красота.

Винарска изба

Финалният етап от пътя на Queen’s Winery House e завършен след 14 години през 2019 с построяването на малкабутикова винарна, в забележителният крайбрежен град Балчик, на ул. Янтра 1А, която е изцяло подчинена на разбиранията и желанието ни за минимално стресиране на гроздето, много ръчен труд, лимитирани серии ,щадящо отношение към природата и споделяне.

”При нас няма да откриете помпозност, величествена архитектура и суета. Осъзнахме много от рано, че ние сме различни и всичко е преходно. Бялата, семпла, малка сграда, оградата и многобройните лъкатушещи пътеки от Балчишки камък, миниатюрната симпатична къщичка на охраната….., каменните саксии всичко това ме кара да обожавам това място.

Семпла, елегантна, философията на архитектурата на винарната е израз на хармония между човек, природа, наука и заобикалящият ни свят.
Като Winemaker аз дишам в синхрон с тази сграда и земята където е построена.

Когато отключвам вратата и мисля, за “другата половина” на Queen’s winery house, този необикновен човек в сянка, идеологът, стратегът, мислителят без когото никога нямаше да успея да изградя камък по камък това бижу.
За мен и хората които го познават усещат в цялата визия на мястото идеалът му: Делата преди думите.” Анна

Рецепти

Произвеждаме лимитирана серия бутилки бутиково вино и високоалкохолни напитки всяка година.

Ние обичаме експериментите. Особена наслада ни носи новаторството,дискусията ,изненадата. Не обичаме скучните вина и изчистеният вкус на алкохола.За нас всеки производител на вино трябва да има свой неповторим почерк. Не очакваме да се харесаме на всички.
Не желаем да бъдем в рамки.Нашата цел е да оставим следа. Да подберем най-доброто от мястотор където живеем и да му придадем нов почерк, живот и емоция.

Създаваме рецептите за бутиковите вина,аперитиви и високоалкохолни напитки на Queen’s Winery House, вдъхновени от мястото, на което живеем, хората, с които общуваме, случките, белязали живота ни. Експериментираме с различни сортове грозде, мед и плодове в търсене на уникални вкусове и аромати, за да изразим своите вълнения и да ги споделим с вас . Стремим се да преведем радостта от живота, богатството на природата и щастието да правиш това, което обичаш на езика на виното.